> > Bonny's truck has a fuel tank which holds 50 gallons, and she typically drives 425 miles on a full tank.

# Bonny's truck has a fuel tank which holds 50 gallons, and she typically drives 425 miles on a full tank.

## She has added a second tank, which holds 30 gallons. To figure how...

529 Views

### Bonny's truck has a fuel tank which holds 50 gallons, and she typically drives 425 miles on a full tank.

She has added a second tank, which holds 30 gallons.
To figure how far she can go between fill-ups now, she multiplies 50 x 425, then divides by 30, to get 708.3 miles.
Is this correct?
A) Yes.
B) No she should have multiplied 425 by 30 + 50.
C) No she should have divided 425 by 50, then multiplied by 80.
D) No she should have divided 50 by 30, then multiplied that by 425.
SHOW WORK!!

Firstly, let's solve the question.
50 gallons : 425 miles 30 gallons : x miles You can use cross multiplication, but I personally prefer ratios because they make more sense in my head.
50 : 425 simplified is 1 : 8.5 To find the miles for 30 gallons, each side is multiplied by 30 30 : 255 30*425=12,750 12,750/50= 255 255+425=680 miles, which is the total distance she can travel without refilling.