> > . George worked 52 hours last week.

. George worked 52 hours last week.

In his job, any hour past 40 hours is considered overtime. His ove...

114 Views

. George worked 52 hours last week.

In his job, any hour past 40 hours is considered overtime.
His overtime pay is 1.5 times his hourly rate, which is $22.50.
What was his net income for last week?

Answer

Find how much time he worked overtime.
52-40=12 Find his overtime salary.
22.5*1.5=33.75 Calculate how much money he makes for 40 hours.
40*22.5=900 Calculate how much money he made in overtime.
33.75*12=405 Add both earnings together.
900+405=1305 George earned 1305$ last week.

To see more answers head over to College Study Guides
Virtual Teaching Assistant: Colleen R.
Question Level: Basic
Karma: Free
Upload Date: 5/31/2017

This 38 words question was answered by Colleen R. on StudySoup on 5/31/2017. The question contains content related to Business Since its upload, it has received 114 views.

Recommended Questions